Een betrouwbaar adres voor uw apk-keuring

Laat tijdig uw remvloeistof vervangen. Voor de meeste automerken is het gangbaar om de remvloeistof om de twee jaar te laten vervangen. Doordat de remvloeistof veroudert, gaat de kwaliteit ervan achteruit. De DOT3 en DOT4 zijn soorten die water opnemen uit de lucht. Dit verlaagt het kookpunt en zo ontstaan er dampbellen tijdens het remmen. Dit heeft invloed op de remmen, die slecht werken of helemaal niet meer werken.

Apk wettelijk verplicht door RDW

De algemene periodieke keuring is een keuring van uw auto die eens per jaar door de RDW wordt voorgeschreven. In deze APK-check wordt uw auto gekeurd op milieu en technische onderdelen. Deze wettelijke verplichting moet ervoor zorgen dat alle in Nederland rijdende auto’s veilig zijn. Dit wil overigens niet zeggen dat uw auto het hele jaar gegarandeerd zonder problemen blijft. De apk is immers maar een momentopname.

Contact opnemen?

Uw autoschade snel en betrouwbaar verhelpen? Autobedrijf Emile Wooninck Nijmegen levert snel service voor alle automerken. Van onderhoud tot reparatie en apk.

Laat tijdig uw APK keuring doen

Wij adviseren dat u uw auto tijdig laat keuren voor de apk. Meestal krijgt u hiervan bericht van het RDW. Bent u te laat voor uw apk-keuring loopt u kans op een boete. Wanneer u de apk laat uitvoeren dient u uw kentekenbewijs mee te nemen en aan het keuringsbedrijf te overhandigen. Als wij de apk voor u hebben uitgevoerd krijgt u van ons een keuringsrapport. U krijgt dit ook als uw auto wordt afgekeurd. Het rapport moet u goed bewaren en altijd bij u hebben tijdens het rijden.

APK in combinatie met een kleine beurt

Autobedrijf Emile Wooninck in Nijmegen verzorgt uw apk op afspraak. Indien gewenst is er de gelegenheid hierop te wachten. Wij hanteren een scherp tarief voor onze apk. Eventueel kunt u uw apk-keuring ook combineren met een kleine beurt. Zo weet u zeker dat uw auto al het juiste onderhoud heeft gehad en u snel en veilig de weg op kunt. Neem snel contact op voor een afspraak.